Antwerp

Concept
Development
Creation

Home of Éli & Louis

Éli & Louis bought their first house in Berchem together. As CEO of YUST Housing, Louis knows us well from previous collaborations for the interior of YUST Antwerp. He panicked several times when we shoved our mood boards in his face, but was pleasantly surprised with the result every time again. We were given carte blanche for their home.

Carte blanche with a starter’s budget and two different tastes – a challenge? Éli likes warm, rich interiors with vintage accents. Louis prefers sleek, concrete and as little stuff as possible. Both are very colourful people. So our interpretation led to a colourful result, with a few tighter touches. We decided to work with recycled materials as much as possible. 

We decorated the bathroom with surplus tiles from YUST Antwerp. Because there was not enough of one colour to cover one wall, we puzzled out a geometric pattern. This is shown to its best advantage in combination with the vintage washbasin. The continuous tiles – also recycled – from the floor to the wall give an ‘infinity’ feeling. A bathroom you never tire of.

In the hall, yellow glass tiles provide light and colour. A favourite of Éli. Louis got a blue concrete floor in the kitchen. Here we also integrated some typical CDC elements; lines and grids through the grooves in the cabinet doors and the red jointed splashback. What also adorns the kitchen is its openness. You can turn it into one long room by opening the windows. This creates an open working atmosphere when the room is used as a home office.